Indagra 2019

Perioada de glorie

Aproape 60 de ani de traditie

IMUM Medgidia a fost inainte de privatizare una dintre cele mai profitabile intreprinderi din tara. In aprilie 1950, Intreprinderea Auto-Cotroceni-Bucuresti s-a transferat la Medgidia, sub denumirea de Atelierele Centrale ale Directiei Generale a Canalului Dunare-Marea Neagra, iar in 1951 au fost date in exploatare constructiile industriale si sociale din actuala incinta a intreprinderii, care a primit, un an mai tarziu, numele de Intreprinderea Metalurgica de Utilaje Medgidia.

SC IMUM SA, care are o suprafata de productie de 36 de hectare si acces la magistralele feroviare, la drumurile nationale si europene si la Canalul Dunare-Marea Neagra, a ajuns, in scurt timp, cea mai mare uzina constructoare de masini agricole din Romania.

Societatea este si acum specializata in confectionarea de piese prelucrate prin aschiere, frezare sau stantare cu utilizare in foarte multe domenii.

Sursa: http://www.incomemagazine.ro/index.php/articles/imum-medgidia-salarii-neplatite-si-sectii-intregi-vandute-la-fier-vechi

DSCF9653